Netwerk

De servers van Dominion Internetdiensten staan gestationeerd in één van Europa’s meest geavanceerde Netwerk Operating Centers (NOC) namelijk EU Networks te Amsterdam. Dit datacenter is van sublieme kwaliteit en dat in combinatie met één van de beste netwerken van dit moment maakt onze keuze dus wel heel gemakkelijk. Dominion Internetdiensten maakt gebruik van het ProServe netwerk dat is opgebouwd uit bijzonder hoogwaardige apparatuur.

Er is binnen het EU Networks datacenter gekozen voor twee Cisco 7609 switches die tevens op layer 3 niveau routeren en onderling verbonden zijn door middel van een 10 Gbit verbinding. Verder wordt er gebruik gemaakt van twee Juniper M10i routers (één geplaatst in het TelecityRedbus 2 datacenter en één in het TelecityRedbus 3 datacenter) waar diverse peering en transit verbindingen op aangesloten zijn, deze routers zijn onderling met elkaar verbonden door middel van een 1 Gbit verbinding en daarnaast zijn deze ook met de Cisco 7609 switches in het euNetworks datacenter verbonden door middel van elk een 1 Gbit verbinding.

Het gehele netwerk is opgezet in een redundante opstelling. Zodra er zich een storing zou voordoen op één van de switches of routers, worden alle taken direct en volledig automatisch overgenomen door de andere switch of router, waardoor downtime minimaal zal zijn.

Op de AMS-IX heeft onze partner ProServe met vele Nederlandse providers een “peeringovereenkomst”, waardoor verkeer direct, via de kortste route, uitgewisseld kan worden. Voor de verbinding naar het buitenland wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige “carriers” als o.a. NTT/Verio, Level(3), Verizon en KPN. Hierdoor is zowel binnen Nederland als de rest van Europa een perfecte ping gegarandeerd!

 

Comments are closed.